Masseurs Opleiding

OPLEIDING TOT ALL ROUND SHIATSUMASSEUR: HOE JE JE EIGEN PRAKTIJK KUNT OPENEN ZODAT JE WERK MAG DOEN DAT ER ECHT TOE DOET

Wil je in één jaar een eigen praktijk openen als Shiatsubehandelaar?
Wil je een Shiatsumasseur worden met een eigen unieke, authentieke stijl? Een met inzicht en intuïtie?

Ga dan mee de diepte in met shiatsu en stoelmassage!


Je wordt een masseur die de mensen diep raakt; dat zal niet ongemerkt blijven!OPLEIDING SHIATSU: VOOR WIE?

Voorbeelden van situaties waar onze opleiding tot All Round Shiatsumasseur goed bij je zou kunnen passen.

  • Je bent voor het masseren geboren maar je hebt nog geen praktijk of nog niet voldoende klanten of opdrachten.
    Je wilt een masseur worden wiens deur de mensen niet voorbij lopen. Een masseur die de juiste mensen naar zich toe trekt.
  • Je wilt leven van je werk als masseur maar je wilt er ook zelf echt iets aan hebben.
    Je wilt jezelf verrijken en ontwikkelen en gezond bezig zijn. Werken aan balans tussen lichaam en geest. Je wilt jezelf op alle gebieden ontwikkelen: lichamelijk, emotioneel, mentaal, spiritueel. Je wilt meer rust creëren, meer leren voelen en minder denken.
  • Je wilt een opleiding volgen om ruimte en tijd voor jezelf geven, maar je wilt ook iets leren waar je echt iets mee kunt gaan doen.
    Je wilt persoonlijk geraakt worden, je wilt praktisch leren, vanuit eigen ervaring. Je wilt een eigen praktijk kunnen openen of je bestaande praktijk uitbreiden om je talenten, kwaliteiten en levenswijsheid optimaal in te kunnen gaan zetten.
OPLEIDING SHIATSU: DOOR WIE?

Ik ben Jaana Siltasalmi, de eigenaar en hoofddocent van Shiatsu in Bedrijf. Ik ben van oorsprong een Finse en ben in 1982 naar Nederland gekomen. Ik ben een docent in hart en nieren en geef les als geen ander; het zit me in het bloed. Mijn lessen zijn ervaringsgericht, ruim en diepgaand. Er is plaats voor alles wat zich laat zien. Niemand blijft ongeroerd.

Als je bij mij les komt volgen zul je een behandelmethodiek leren die je in staat stelt om diepgaande en doelgerichte behandelingen te geven. Ik leer je een manier van denken die je direct kunt koppelen aan je gevoel en je intuïtie. Of je nu beter wilt leren voelen of juist dat wat je voelt beter wilt leren begrijpen, in alle twee de gevallen zul je bij mij op het juiste adres zijn.

Bij mij start je met het inzicht. Alles wat je leert kun je meteen in de praktijk toepassen. Je kunt je gevoel volgen en toch weet je wat je aan het doen bent. Je kunt je eigen authentieke stijl ontwikkelen, vanaf het begin.

Ik leer je om dé unieke Shiatsumasseur te zijn die alleen jij kunt zijn. Je kunt jouw eigen unieke stijl ontwikkelen waar je je helemaal thuis in voelt en waarbij je zelfvertrouwen en professionaliteit uitstraalt. Je wordt een meester van je eigen behandelingen.ANDERE DOCENTEN

Binnen onze shiatsu opleiding werken wij met een professioneel docententeam. Naast mij geven verschillende gastdocenten les in shiatsu en individuele ontwikkeling. Ook het opzetten van een eigen praktijk en starten van een eigen bedrijf krijgt aandacht. Hoe wordt je praktijk een succes?HOE FIJN ZOU JE HET VINDEN ALS….

  • Je een succesvolle praktijk zou hebben waar je met plezier en ontspanning in zou werken?
  • Je het makkelijk vol zou houden om meerdere uren per dag massages te geven?
  • Je een shiatsu (stoel)masseur zou zijn met zo een aangename aanraking en doorstastende behandelingen dat de mensen voor jou zouden kiezen, voor je zouden pleiten en steeds naar je terug zouden willen keren?
  • Je heerlijke, ontspannende en pijnverlichtende behandelingen zou kunnen geven op een massagemat, massagetafel en/of massagestoel en je je daarbij zelfverzekerd en ontspannen zou voelen?
  • Je je stevig op de grond zou voelen staan met je eigen praktijk?
  • Je heerlijk bezig zou zijn en al je talenten en levenservaring zou kunnen inzetten in je werk?EEN BIJZONDERE OPLEIDING MET EEN BIJZONDERE LEERMETHODIEK

Bij ons is het leren een feest! Je mag je eigen interesse volgen, je eigen stijl ontwikkelen. Iedereen krijgt de vrijheid om de studie op zijn eigen manier in te vullen. Allerlei individuele oplossingen en variaties zijn mogelijk.

Elke lesdag is een dagje uit, met een heerlijke lunch, zalige massages en veel ontspanning. En toch altijd weer verrassend veel leren. Hoe kun je zo ontspannen zo veel leren? Dat is het geheim van onze opleiding: alleen door het zelf te ervaren kom je er achter hoe het werkt. En vooral dát het werkt.WAT HOUDT HET IN?

Onze All Round Shiatsumasseurs opleiding duurt 1,5 jaar en bestaat uit 33 lesdagen en een online theorietraining. Na 1 jaar kun je al starten met je praktijk. Je leert werken op massagemat, massagestoel en massagetafel (als alternatief als je niet op de mat kunt werken).

Deze masseursopleiding zal je tot een prachtige behandelaar omvormen die de mensen diep raakt.

Je zult via eigen ervaring begrijpen waar het om gaat in shiatsu. Je hart geraakt, je lijf bewust en je hoofd helder. Ook in andere massagevormen en ook in je dagelijkse leven zal dit doorwerken.

Je werkt vooral aan de kwaliteit van je aanraking, aan je aandacht en aanwezigheid, aan ontspanning en flow. Je leert je behandelingen aan te passen aan de behoefte van het moment. Je leert de theorie van Chinese geneeswijze toepassen binnen shiatsubehandelingen.

Wat je leert is overal voor toepasbaar. Het werken vanuit de Hara wordt een grondtoon bij alles wat je doet. Het volgen van deze opleiding brengt stabiliteit, aanwezigheid en ontspanning in je leven en je werk.CERTIFICERING EN JE EIGEN PRAKTIJK OPENEN

Na deze opleiding kun je met je eigen praktijk starten als gediplomeerde masseur. Je geeft dan ontspannende en preventieve behandelingen. Als stoelmasseur kun je ook klachten behandelen en in bedrijven gaan werken.

Je krijgt een diploma All Round Shiatsumasseur. Onderweg krijg je nog diverse certificaten.

De opleiding is er op gericht dat je ook werkelijk je eigen praktijk opent en dat het ook echt gaat gebeuren; je kunt al snel geld gaan verdienen, waarmee je snel je investering kunt terugverdienen.DOORLEREN TOT SHIATSU THERAPEUT

Als je de opleiding All Round Shiatsumasseur en de opleiding Emotioneel lichaamswerk gedaan hebt kun je door naar de Top Opleiding tot Shiatsu Therapeut. De toelating tot de Top Opleiding is aan bepaalde eisen gebonden; het is een HBO studie en gericht op mensen die professioneel met shiatsu bezig willen zijn in een eigen praktijk, voldoende tijd hebben en de studie serieus nemen.STUDIEBELASTING

Je krijgt een grondige scholing meet veel praktisch werken. In vergelijking tot de meeste andere opleiding zijn er extra veel lesdagen (totaal 33) en extra veel lesuren (lesdagen van 10 tot 17 uur).

De lessen worden op zaterdagen en vrijdagen en heel soms op zondagen gegeven. Het eerste half jaar is er gemiddeld één lesdag per week, totaal 17 lesdagen, zodat je goed op gang komt. De resterende 16 lessen worden verdeeld over een jaar.

Naast de lesdagen wordt je gevraagd om thuis te oefenen met oefencliënten en met andere studenten.

Ook wordt je gevraagd om een online training te volgen, boeken te lezen en extra opdrachten te doen.

Je kunt naast de lesdagen rekenen op minimaal 2 dagdelen per week huiswerkbelasting. Uiteindelijk is het aan jezelf hoeveel tijd je er aan wilt besteden. De lesdagen volgen, online training volgen en regelmatig praktisch oefenen kan al voldoende zijn. Wie er meer tijd in wilt en kan besteden kan er makkelijk een fulltime studie van maken. Het is je eigen feest, jij bepaalt hoe jij je eigen studie vormgeeft.WAT ZEGGEN DE LEERLINGEN EROVER?

De vermoeidheid van mijn lijf is getransformeerd tot ontspanning en tevredenheid. Lekker lijf. Lekkere lunch. Fijne mensen. En heerlijk de ruimte die Jaana geeft in alles. Er is wel een richting, maar geen wet. Dat beweegt ook van binnen soepel.” Yoeke Nagel.

“Veel tips van Jaana, een prachtige opleidingsmap, een fantastische lunch! Een leuke huiswerkopdracht om het geleerde meteen thuis toe te gaan passen. Ik heb nu al weer zin in de volgende keer. Een mooie opleiding met een fijne stevige begeleiding.” Dani van Oosterhout.

“Aan het einde van een lesdag ben ik energieker dan aan het begin, en dat is voor mij met CVS/ME een heel bijzondere ervaring. Ik volg de opleiding om shiatsu te leren, maar zeker ook om te leren hoe ik zelf voor zulk soort dagen voor mezelf kan zorgen.” Tanja Gerdes.WAAR?

Alle lessen worden gegeven in het Spiegelhuis in Arnhem Zuid; een mooie, sfeervolle, verbouwde boerderij. Adres: Mooieweg 94, Arnhem.WANNEER?

De lesdagen vinden plaats op vrijdagen en zaterdagen en soms een zondag van 10 tot 17 uur.

De eerstvolgende datum om te starten is 19 september 2014.

Data najaar 2014: 19-9, 26-9, 3-10, 10-10, 24-10, 7-11, 14-11, 21-11, 28-11, 29-11, 5-12, 12-12, 19-12, 9-1, 10-1, 16-1, 17-1.

Data voorjaar 2015: 6-2, 20-2, 6-3, 20-3, 3-4, 5-6. (Of in plaats hiervan de Summer Intensive van 2 t/m 9 augustus + 30-10 2015)

Data najaar 2015 + 2016: 18-9, 19-9, 20-9, 31-10, 1-11, 11-12, 12-12, 13-12, 22-1, 23-1, 24-1.ERKENNINGEN

Deze opleiding vormt het eerste jaar van de opleiding tot een erkende Shiatsu Therapeut. Na dit jaar kun je je eigen praktijk als gediplomeerde Shiatsumasseur starten, je inschrijven bij Kamer van Koophandel en je bedrijf aanmelden bij de Belastingdienst. Je kunt in bedrijven als stoelmasseur gaan werken.

Een aantal onderdelen zijn geaccrediteerd als deelopleiding door KTNO.

De meeste afzonderlijke onderdelen van deze opleiding zijn geaccrediteerd als nascholing voor therapeuten door de volgende beroepsverenigingen: ZHONG, NVST, BATC, VBAG.

Het diploma Shiatsu Therapeut is erkend door beroepsvereniging ZHONG. NVST is aangevraagd.

Shiatsu in Bedrijf is geregistreerd bij CRKBO.BONUSSEN

  • Bonus #1: Iedereen die zich aanmeldt voor een training krijgt de mp3 opname van de meditatie “De 5 richtingen” twv. 19,95 cadeua.
  • Bonus #2: Wie zich tot 3 maanden van te voren aanmeldt voor de opleiding tot Shiatsumasseur, krijgt alvast toegang tot de vorige editie van de online training Chinese geneeswijze; dan kun je alvast met je studie starten.
  • Bonus #3: Wie zich tot 4 maanden van te voren aanmeldt voor de opleiding tot Shiatsumasseur, krijgt als extra bonus een shiatsu stoelmassagebehandeling ter waarde van 45,- cadeau.JE FINANCIËLE INVESTERING

Het eerste termijn 497,- wordt betaald binnen twee weken na aanmelding.

Daarna 2 x 1497,- of 16 x 205,-.

Opmerking: De opleiding is er echt op gericht dat je snel met je praktijk van start kunt en je investering snel kunt terugverdienen met je werk als shiatsu (stoel)masseur.

Het lesgeld is vrijgesteld van BTW.HET LESGELD IS INCLUSIEF

  • de lesdagen
  • een online training van 3 maanden
  • het uitgebreide lesmateriaal
  • een heerlijke lunch (een paar dagen uitgesloten wanneer er geen lunch is)
  • individuele ondersteuning via e-mail
  • forum
  • alle examens, examentrainingen en her-examens
  • diplomering en certificering

Heb je examenangst? De examens zijn bij ons meer feestelijke afsluitingen van een module dan iets om voor te stressen.


HET LESGELD IS EXCLUSIEF

  • Een massagestoel (we maken regelmatig gebruik van een massagestoel)


VRIJWILLIGE INVESTERINGEN

Het kan zijn dat je een massagemat aan wilt schaffen, maar dat is zeker niet perse nodig. Je kunt makkelijk met andere materialen een goede behandelmat creëren.

Er wordt vanuit de opleiding aanbevolen om minimaal één shiatsubehandeling per half jaar zelf te ondergaan en om op regelmatige basis yoga of Qi Gong lessen te volgen.AANMELDEN

Meld je aan door een email te sturen naar jaana@shiatsu-in-bedrijf.nl

Je kunt gewoon op de link hierboven klikken om een email te sturen.

Ik zal je daarna bellen voor het maken van een afspraak voor een telefonisch intakegesprek waarin we gaan kijken of de opleiding inderdaad goed bij je past. Zo’n intakegesprek zal ongeveer een half uur kosten.

Als je na het gesprek besluit om deel te gaan nemen, stuur ik je de factuur voor het eerste termijn om te betalen binnen twee weken. Ook stuur ik je de andere factuur of facturen alvast. Het eerst volgende termijn of het totaal restbedrag zul je uiterlijk twee weken voor start voldoen.

Binnen 7 dagen na het intakegesprek kun je je aanmelding zonder kosten annuleren. Daarna gaan de annuleringsregels van kracht. Dat betekent: tot 6 weken voor start 15% tot een maximum van 97,-. Tussen 6 en 2 weken voor start 50% van het totaalbedrag. Vanaf 2 weken voor start 100% van het totaalbedrag. Van het geld dat je bij annulering moet betalen kun je binnen één jaar iets anders bij Shiatsu in Bedrijf doen.


Veel liefs,


Jaana

Ps. Heel veel plezier er mee! Deze opleiding is om van te genieten!

Je leert een behandelmethodiek die theorie en praktijk met elkaar verbindt en het werken lichter maakt; je wordt een masseur met zelfvertrouwen, inzicht en ervaring.